tirsdag 30. september 2008

Stoltrekk fra laredoute....

Jeg har 8 spisestuestoler i skinn som jeg ønsker meg trekk til, dessverre er det veldig høy rygg på stolene og dette skaper problemer i forhold til ferdigkjøpte trekk....men etter tips fra Tine i bloggen Tines kreative hjørne, bestilte jeg inn trekk fra Laredoute, selv om målene i utgangspunktet var for små for våre stoler.

Først et bilde av en gammel stol , siden et av trekkene jeg bestilte hadde polstring og dermed kunne brukes på stoler som ikke var polstret og rette i kanten;)
Resultatet, lekkert synes jeg!


og sitter som støpt;)

Så over til spisestuestolene som var et sorgens kapittel, det funket veldig dårlig, ryggen er for høy og setet for stort!



Her passet forsåvidt setet men ryggen er fortsatt for høy....dette er de Tine har brukt, enkle og pene.
Disse blir nok sendt i retur, men det polstrete skal jeg bruke på den gamle stolen:)
Så da fortsetter jakten, har enda ikke tutlet meg avgårde til sydamen, må høre hva hun tar pr trekk, dersom det blir avskrekkende dyrt får jeg heller kjøpe meg noen andre stoler!

søndag 28. september 2008

Loppefunn!!!

Denne nydelige gamle gyngestolen ble min på loppis forrige lørdag! Sommerfuglene jaget rundt i magen fra jeg så vidunderet til jeg hadde fått fingrene fatt i den, føler meg så heldig!
Den har fått ganske hard medfart, og trenger litt pleie og stell, har ikke bestemt meg enda for om jeg skal pusse den ned og male på nytt, eller om den skal få være slik...malingen er ganske boblete enkelte steder, hadde kanskje vært lurt med malingsfjerner?
Når den er stelt regner jeg med den blir lagt ut her http://www.frk-doris.no

helgen har gått med til maling, så de neste dagene vil det komme nye tilskudd på nettbutikken under gamle skatter;)

fredag 26. september 2008

Hvit julestemning

I dag fikk jeg levering av varer fra en av mine leverandører ( SAE IL) ...

Denne gyngehesten var helt nydelig...mannen mente jeg måtte påpeke at den ikke kan gynges på;)
Søte små engler som kan henges overalt.....

Her er de tre vise menn, en av mine favoritter, har Josef , Maria og Jesusbarnet også i samme serie....hvit med litt sølv!




Og til slutt dekor til lys, kroner pynter jo alltid opp!!!!
Vedlig fornøyd med varene , nå skal jeg bruke helgen til å male ferdig noen møbler og få alt det nye på plass i butikken, nyt helgen jenter!


onsdag 24. september 2008

Åpningstider og ny leverandør!

Mange av dere har nok sett de flotte zinkhusene fra Walther og co, de har et stort utvalg av varer i zink, utrolig mye lekkert!
En del av deres varer vil være å finne i nettbutikken i god tid før jul, gleder meg;)


Denne uken startet jeg med faste åpningstider i butikken på Fjæreide:
Mandag 10-12.30
Tirsdag 17-20.00
Onsdag 10-12.30
Kunne godt tenkt meg å ha lengre åpningstider, men siden jeg er i jobb utenom nettbutikken blir det slik foreløpig;)
Det er bare å ringe dersom dere ønsker å komme til andre tider, jeg er meget fleksibel:)


mandag 22. september 2008

Var å hentet to bokskap på lørdag, fant de på FINN;) Nå er de på plass i butikken og jeg har begynt å fylle opp!
Fikk nye varer i dag fra Flora Patricia , og venter masse fint fra SAE IL, i løpet av uken!

Har nå startet med faste åpningstider i butikken på Fjæreide, siden jeg er i jobb utenom, kan jeg forløpig ikke ha så lenge åpent, men dersom noen vil komme ut utenom åpningstid er det bare å gi en lyd, så ordner vi det;)Kan også lage til for venninne kveld, om det er ønskelig!
Denne boken fikk jeg av min mor i går, og den var super, masse flotte oppskrifter som passer godt for meg som er veldig nybegynner med hekling....Skal jeg kose meg med utover høsten;)

Hadde besøk av mine foreldre og min mormor og morfar i går, det er ikke ofte de kommer seg på besøk, var så koselig at de fikk se stedet og huset som vi har flyttet til, en toppers dag!


mandag 15. september 2008

litt spraylakk og vips....

Denne høye lysestaken fikk jeg for flere år tilbake av mine foreldre, den var i mørkt tre/jern , nå er den hvit og lekker;)
Har lurt på å male rammen på gullspeilet, men er glad i gull så enn så lenge får den beholde fargen;)
Slik ser det ut når vi har rensket vekk jord og stein fra den kommende dammen...dette kommer nok til å ta litt tid, vet heller ikke helt hvordan vi skal ha dammen, men planlegger en bro over til andre siden!
Her er "kroken" klar for fiberduk og singel, mannen kjørte ut noen lass i går, og jeg tok noen i dag, så kommer snart nye bilder;)

Den gamle høye rhododendroen er fåreløpig fredet, men mulig vi må ta fram motorsagen og kutte den helt ned, får se til våren om den tar seg opp igjen....



lørdag 13. september 2008

Har hatt en ubeskrivelig stygg hattehylle i ene gangen som fulgte med da vi kjøpte huset...den har irritert meg lenge, og i dag fjernet jeg den endelig! Skruehullene skal få være ,for jeg regner med det ikke blir så lenge før vi gjør noe med veggene, er ikke akkurat begeistret for glassfiberstrie...

Denne knaggen liker jeg veldig godt, ble kjøpt på Havna interiør for noen år siden;)Her ser dere en av min mors underkjoler fra hun var barn som pynter opp i anledning bildet;)
Her er kina bordet mitt, det var et slikt "må ha" møbel for et par år siden, jeg var overbegeistret for kinamøbler i alle varianter, og kunne nok kledd opp huset i denne stilen om lommeboken hadde tillat total utskiftning av møbler, det gjorde den heldigvis ikke ;))))
Men jeg liker bordet enda, og en ting har det felles med mye annet jeg har i huset, det ser gammelt ut!!!!
Har hatt meg en tur på loppis i dag, var på plass kl.0900, herlig når de starter så tidlig! Ble et par småting på meg, så i morgen er det fram med malerpenselen igjen;)
Nyt søndagen!

tirsdag 9. september 2008

Nye varer på plass i nettbutikken

I dag kom endelig endel av varene fra Bloomingville;) Var mye fint , og det meste er nå lagt ut i nettbutikken;)


Har begynt å legge ut noe julevarer også, er gjerne lit tidlig, men pyttsann;)

Denne hyllen var utrolig flott , ikke sant?


Så er det bare å stupe ned i kartongene igjen å få et slags system i kaoset:)
Kos dere på tirsdagskvelden;)



søndag 7. september 2008

Graving pågår.....

Denne helgen har bestått av hage og graving...her er bilde av hytte og hage før gravingen startet;) det meste av gresset skal bort, og siden vi har litt problemer med dreneringen bak hytten måtte dette ordnes!
her ser dere fjellet og her kommer det en liten foss nedover i nedbørstider......koselig med sildrende vann , men ikke når det blir oversvømmelse av det;)

Et før bilde!


Her er maskinen på plass, artig dette i følge mannen i huset:)

Her er det gravd en grøvft , nå er pukk og rør på plass,så det går på frem!

vi har planer om å lage en dam ved kanten av fjellet, tror det kan bli lekkert, noen der ute som har erfaring med hagedam?

Her er to små på toppen av singel og pukk!

En benk som venter på bedre tider.....masse rot hos oss nå ja;)

Her er minstemann og Pappaen , så stas å kjøre gravemaskin!
Om ikke lenge håper jeg det kommer et innlegg med utlagt singel og nye planter, har allerede vært på plantasjen å kjøpt noen nye roser bla....

Tilslutt må jeg vise fram den nye firmabilen, veldig praktisk og fin også synes jeg;)
Min far fløy til Oslo på fredag for å kjøre hjem vidunderet, kjempesnilt, tusen takk:)
Nå venter vi bare på å få firmalogoen på plass, blir så fint atte!

torsdag 4. september 2008

Bokhylle og ny knagg

Bokhyllen er ferdig malt, veldig fornøyd!
Har begynt å fylle den opp, men mye som gjenstår enda, skal ha fatt i noen lekre bokser til alle papirene mine tenkte jeg;)
Knaggen på enden kjøpte jeg på interiørhuset i dag, jentungen skulle ha noe til hesten i Alvøen og så ble det noe til meg også;)
Kjolen som henger på knaggen er en gammel underkjole fra min mor var liten, den er kjempesøt , skal ta noen bedre bilder av den etterhvert!
Knuten på gardinen er ikke til pynt, men rett og slett for at ikke hundene skal ta kverken på de;)
Vi bestemte oss for grå singel, fikk tips om at den hvite kan være litt voldsom...likte godt den brune , men fikk kun tak i hvit eller grå, nå gleder vi oss til gravemaskinen kommer i morgen, skal holde dere oppdatert;)

tirsdag 2. september 2008

Hagesingel

Til helgen kommer gravemaskin , gleder meg masse! Da håper jeg at masse blir gjort i hagen;) Masse plen ( les: mose) som skal bort og endel skal erstattes med singel.....Siden helgen nærmer seg med stormskritt må pukk, grus og singel snart på plass.
Har funnet noen bilder av forskjellig hagesingel, har bare funnet hvit og grå her i hordaland, men om noen vet hvor de har flere typer tar jeg i mot tips;)

Den hvite er jo pen...men er veldig usikker, blir ikke den fort skitten , grønn osv?
Den grå er jo enkel...men litt kjedelig?

Denne likte jeg veldig godt...men hvor finner jeg den?


Den rød har jo også potensiale..men sikkert vanskelig å skaffe....
Så da lurer jeg på hva dere damer har i hagen deres, anbefalinger og synspunkter mottas med takk!!!!